PT-100 toleranties volgens de IEC-60751-norm

Volgens de IEC-60751-norm worden de PT-100 toleranties gedefinieerd op basis van nauwkeurigheidsklassen. Deze klassen geven de toegestane afwijkingen aan voor Pt100-platina weerstandsthermometers bij verschillende temperaturen.

De nauwkeurigheidsklassen die in de norm worden vermeld, zijn:

Klasse A: Deze klasse heeft de strengste toleranties en is geschikt voor toepassingen waarbij zeer hoge nauwkeurigheid vereist is. De toleranties variëren afhankelijk van de temperatuur, bijvoorbeeld ±(0,15 + 0,002 * |T|) °C.

Klasse B: Deze klasse heeft iets ruimere toleranties in vergelijking met klasse A, maar biedt nog steeds een hoge nauwkeurigheid. De toleranties variëren ook afhankelijk van de temperatuur, bijvoorbeeld ±(0,3 + 0,005 * |T|) °C.

Klasse 1/3B: Deze klasse is een combinatie van klasse B-toleranties bij temperaturen boven 0 °C en klasse A-toleranties bij temperaturen onder 0 °C. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waarbij zowel positieve als negatieve temperaturen van belang zijn.

Klasse 2/3B: Deze klasse heeft toleranties die tussen klasse B en klasse 1/3B in liggen. Het biedt een goede balans tussen nauwkeurigheid en kosten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze waarden slechts een samenvatting zijn en dat de exacte toleranties en formules te vinden zijn in de IEC-60751-norm.

 

PT-100 toleranties volgens de  IEC-60751-norm

Snelle doorlooptijd

In ons vaste laboratorium streven wij naar een snelle doorlooptijd van 10 werkdagen. Bij een kalibratie on-site heeft u uw apparatuur dezelfde dag weer beschikbaar. Vraag nu een offerte aan!