Mobiele kalibratie

Bij een groot aantal instrumenten is het logistieke traject van verzamelen, verpakken, verzenden, ontvangen en retourneren aan de gebruiker een tijdrovend proces. Dit proces kan gemakkelijk vijf werkdagen in beslag nemen en gedurende deze periode zullen de instrumenten niet beschikbaar zijn voor gebruik. Daarom biedt TKS BV u de mogelijkheid de kalibratie van uw instrumenten bij u ter plaatse te laten uitvoeren.
Met deze mogelijkheid van kalibratie ‘op locatie’ in onze mobiele meetlaboratorium waarmee laboratoriumomstandigheden worden gerealiseerd en hoge nauwkeurigheden worden behaald waardoor de kwaliteit gewaarborgd.
De kalibraties worden op dezelfde wijze uitgevoerd als in ons laboratorium, terwijl ook het administratieve gedeelte wordt afgerond. Dat wil zeggen: een sticker op het instrument. Het certificaat is na goedkeuring van de specialisten beschikbaar via ons webbased database systeem CMO overzichten en certificaten worden verstrekt, zodat u uw beheerssysteem automatisch kunt bijwerken. Indien gewenst kunnen ook papieren certificaten worden verstrekt.
Voor kalibratie in het mobiele laboratorium is alleen een parkeerruimte voor het opstellen van onze meetwagen nodig en een elektrische aansluiting, plus een coördinator voor het aanleveren van de instrumenten.

Ons mobiele meetlaboratorium is ingericht om laboratoriumcondities bij u op locatie te realiseren. Wilt u geen logistieke perikelen en verzekerd van een zeer korte doorlooptijd, dan is deze dienst een prima oplossing.

Diensten die we aanbieden in ons mobiele lab:

 

Elektrische kalibraties

Elektrische meetinstrumenten tot 6,5 digits zijn prima in het mobiele meetlaboratorium te kalibreren. Van multimeters, stroomtangen, NEN testers, isolatie weerstandmeters, dataloggers, recorders, powermeters, decades, LCR meters, ESD testers, hoogspanningstesters en probes, hand held kalibratoren enzovoort.

Temperatuurkalibraties

Van temperatuurmeters, sensoren, infra rood thermometers, recorders tot dataloggers kunnen onder mobiele laboratoriumomstandigheden gekalibreerd worden.

Relatieve vocht kalibraties

Handmeters met een sensoren kunnen wij met onze mobiele vochtgenerator ook mobiel kalibreren tussen 5 en 95%rh, bij temperaturen tussen 5°C en 50⁰C

Druk en vacuüm kalibraties

Druk en vacuümmeters tussen -0,9 Bar en 200 Bar voor gas manometers en van 1 tot 100 Bar vloeistof manometers kunnen in ons mobiele meetlaboratorium gekalibreerd worden

Snelle doorlooptijd

In ons vaste laboratorium streven wij naar een doorlooptijd van maximaal 10 werkdagen. Bij een kalibratie on-site of in ons mobiel laboratorium heeft u uw apparatuur dezelfde dag weer beschikbaar!