Temperatuur Kalibratie

 

Contactthermometrie

TKS onderscheidt zich door een groot bereik voor de kalibratie van temperatuursensoren. Afhankelijk van het type thermokoppel of weerstandselement kunnen wij temperaturen realiseren tussen -196 en 1200⁰C. Heeft u een bimetaal of glasthermometer, dan kunnen wij u ook helpen.

Oppervlakte thermometrie

Het meten van oppervlaktetemperatuur is anders dan normale lucht of vloeistof temperatuur en moet op een speciale manier gekalibreerd worden om geloofwaardige meetwaarden te kunnen geven. TKS kalibreert oppervlakte thermometers op een gelijke wijze waarop u ze ook gebruikt in de praktijk, met een speciale opstelling.

IR thermometrie

Met onze precisie infrarood kalibratoren kunnen thermo grafische camera’s en infrarood thermometers nauwkeurig gekalibreerd worden in het gebied van -15 tot 500⁰C.

 

Elektrische kalibratie van thermometers

Voor uitleeseenheden zoals dataloggers, kalibratoren, thermometers, transmitters , regelaars, recorders kunnen alle temperatuursignalen elektrisch gesimuleerd en gekalibreerd worden tussen -200 en 2300⁰C.

Temperatuursensoren voor ruimten

Met onze klimaatkasten zijn wij in staat om ruimte temperatuursensoren te kalibreren in het gebied van -40 tot 180⁰C. Voor losse sensoren of ingebouwd in een meettoestel, bij ons kunt u terecht.

Kalibratieovens en baden

Deze apparatuur kunnen in het temperatuurgebied van -80 tot 1200⁰C gekalibreerd en gevalideerd worden.

Snelle doorlooptijd

In ons vaste laboratorium streven wij naar een doorlooptijd van maximaal 10 werkdagen. Bij een kalibratie on-site of in ons mobiel laboratorium heeft u uw apparatuur dezelfde dag weer beschikbaar!