Torquesleutel kalibratie

Onze kalibratielaboratorium beschikt over een torquesleutel kalibratiebank, ook wel momentsleutel kalibratiebank genoemd. De momentsleutel is onmisbaar gereedschap om bout- en schroefverbindingen vast te zetten met een voorgeschreven ‘koppel’. Door regelmatige kalibratie bent u verzekerd dat het juiste ‘aanhaalmoment’ wordt bereikt. Wij kalibreren alle merken momentsleutels van 2 tot 1100 Nm. De vastgestelde resultaten van uw kalibratie worden vastgelegd in een certificaat.

Onze mechanische kalibratiebank gebruiken wij om nauwkeurig de sleutel vast te kunnen zetten. Dankzij deze testbank is onder andere gewaarborgd dat conform DIN en ISO 6789 (voor klikkende momentsleutels vanaf 80% van de uiteindelijke moment-eindwaarde) de kracht langzaam en constant binnen 0,5 tot 4 seconden wordt overgebracht.

Snelle doorlooptijd

In ons vaste laboratorium streven wij naar een doorlooptijd van maximaal 10 werkdagen. Bij een kalibratie on-site of in ons mobiel laboratorium heeft u uw apparatuur dezelfde dag weer beschikbaar!